Selecteer een pagina

Eliza’s verhaal:

Alle werken die worden aangeboden zijn uniek en handgemaakt! Achter elk werk zit een ander verhaal. Ga jij ook voor exclusiviteit? Bekijk dan Eliza’s portfolio voor de mogelijkheden.

Eliza Helmond vindt het geweldig om haar talenten in te zetten met haar hedendaagse kunst om anderen te verwonderen. Haar werk kun je omschrijven als een combinatie tussen expressionisme en magisch realisme. De term magisch realisme, ook wel fantastischrealisme, is een richting in de kunst waarbij de werkelijkheid wordt verbonden met een andere of hogere werkelijkheid. Dit combineert ze met expressionistische elementen waarbij gevoelens en het onderbewuste een belangrijke plek innemen. Kunstenaars die Eliza inspireren zijn onder andere Paul Gauguin, Otto Dix, James Ensor, Edvard Munch en El Greco.

In 2007 is Eliza Helmond afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Hier heeft ze les gehad van diverse kunstenaars zoals Philip Akkerman, Suzan Drummen, Kinke Kooi, Frits Hesseling, Roland Schimmel en Frank Lisser.

Na haar afstuderen heeft Eliza Helmond geëxposeerd met gerenommeerde kunstenaars zoals Ans Markus, Loes van Delft, Christa Dohmen en Danny Dogger tijdens de Bauble Parade op het Museumplein in Amsterdam. Deze bijzondere tentoonstelling, waarbij SOS Kinderdorpen werd gesteund, werd geopend door Annemarie van Gaal.

Wilt u een schilderij bekijken of aankopen? Bel dan naar +31 616415651 of mail naar info@elizahelmond.nl